به نام خدا
مرامنامه شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع)
ن و القلم و مایسطرون
از روزی که تابوت حبیب را بر شانههای خود نشاندیم و از کوچهها و خیابانهای ماتمزده محل تا بهشتزهرا بدرقه کردیم، سالیان زیادی گذشته است. گذر این همه سال، به دلایلی عدیده متعارف، میتوانست بهانهای برای فراموشی آن روز باشد، اما چنین نشد؛ سودایی شورانگیز و نجیب، سد این نسیان و مانع فراموشی آن روز شد. آن سودای شورانگیز، از جنس همان آرمانی بود که حبیب به تمنای آن جان باخت و به صف شهدا پیوست.
در آن روز ماتمزا، پیمانی ناگفته و نانوشته میان ما ـ که تابوت را بر شانههایمان نشانده بودیم ـ منعقد شد. اینکه: نام و نشان حبیب نباید فراموش بشود؛ چرا که او علاوه بر داشتن همه امتیازهای یک شهید، یک ویژگی کمیاب نیز داشت. او اهل قلم بود و به معنای اخص کلام، نویسنده.
جنگ که به پایان رسید، ناگهان دریافتیم که حبیب غنیپور در میان هزاران شهید، یک نویسنده ایرانی بود که در جبهههای جنگ بهعنوان یک بسیجی و رزمنده داوطلب شرکت کرده و به شهادت رسیده است! او در واقع نماینده اهل قلم در صف شهدا بود. اگر دفاع مقدس ملت ایران را یک نقطه عطف پرافتخار تاریخ این سرزمین بدانیم، شرکت در آن نیز فخری بزرگ محسوب میشود که از میان نویسندگان کشور، این افتخار نصیب حبیب غنیپور شده بود تا گواه برتعهد نویسنده ایرانی در قبال آن آزمون بزرگ تاریخ باشد.
از این منظر، دیگرحبیب غنیپور یک نویسنده تازهکار و نو رسیده نیست که نامش تنها در محدوده یک مسجد و یا مدرسه و محل تکرار شود، بلکه او نماد حضور نویسندگان ایرانی در جبهههای شرف و شرافت و موجب افتخار این طیف فرهیخته است. اکنون حبیب غنیپور متعلق به همه اهل قلم این سرزمین است. اگرچه شانه بر زیر تابوت او داشتن، فضیلت بزرگی است که توفیق آن نصیب حلقه نویسندگان مسجد جوادالائمه (ع) شده است که سالیانی چند، رفیق او بودهاند و پای این رفاقت هم ایستادهاند. حبیب، سرمایه بزرگ ملی و دلیل مباهات و سربلندی همه نویسندگان و اهل قلم است. بیتفاوت ماندن نسبت به وی جفایی بزرگ و نابخشودنی به ادبیات متعهد و ارزشهای والای انسانی و الهی است.
باور کنیم که شهید حبیب غنیپور، بهعنوان یک نویسنده و هنرمند، الگوی مناسبی است برای همه آن نوجوانان و جوانانی که سودای هنرمندی و نامآوری دارند. از این نام بیتفاوت نمیتوان گذشت.
برپایی جشنواره با نام شهید «حبیب غنیپور»، کوششی است برای ارجگذاری و معرفی تنها نویسندهای که ماندگارترین اثرش را در جبهههای دفاع مقدس نگاشت. جشنواره، فرصت مغتنمیست برای بازخوانی آن متن بیبدیل تا در پرتو مهتابی آن به ارزیابی کارنامه ادبی خویش و جامعه بنشینیم و مسئولیت خویش را بهتر درک کنیم و از درگاه خداوند استدعا کنیم تا ما را در دنیا و آخرت، در محضر شهدا روسفید و سربلند گرداند.
شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه( علیهالسلام) ضمن احترام به سلایق و عقاید مختلف در انتخاب کتاب، اصول و مواضع خود را در انتخاب کتابهایش با عنوان برگزیده و تقدیری در جشنواره شهید غنیپور به شرح زیر اعلام مینماید:
۱- این جشنواره مزین به نام شهید حبیب غنیپور بوده و مجری آن شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه علیهالسلام است. این جشنواره و همچنین شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه (ع) هیچگونه وابستگی فکری و اجرایی به هیچ سازمان، نهاد و شخص حقیقی و حقوقی دیگر ندارد. خاستگاه و پایگاه دائمی آن، همیشه مسجد جوادالائمه (ع) بوده و خواهد بود. در ضمن، نام این جشنواره تحت هیچ شرایطی قابل تغییر نیست.
۲- منتخب این جشنواره، همواره از میان کتابهایی خواهد بود که با مضامین اعتقادی و اخلاقی شهید مغایر نباشد.
۳- این جشنواره بیتوجه به نام ناشر و نویسنده و خطفکری و سیاسی آنها آثار را بررسی میکند.
۴- این جشنواره ضمن در نظر گرفتن مضامین مورد اشاره در بند۱، از حیثیت ادبیات داستانی دفاع میکند و آثاری را به جامعه معرفی میکند که ادبیات اثر از وجوه مختلف برجسته باشد.
۵- این جشنواره اعتقاد دارد که ادبیاتداستانی این مرز و بوم میتواند با جهانیان و نسلهای امروز و آینده سخن بگوید و آثاری مورد توجه قرار میگیرد که در دنیای امروز حرفی تازه و ارزشمند برای گفتن داشته باشد.